Dom in gradnja

Ključne karakteristike najboljše klimatske naprave

Izbira najboljše klimatske naprave naj bi potekala tudi glede na razmerje kakovost-cena. Na sploh pa lahko izpostavimo nekatere poglavitne prednosti vseh visokokakovostnih klim, ki so v tem hipu dostopne na našem trgu. Ključna prednost klime se na primer kaže v njenem visokem nivoju udobja, varčnosti in je tudi za okolje prijazna naprava. Njeno ogrevanje in hlajenje deluje do zunanje temperature – 20 stopinj Celzija ter ima vgrajeno tudi antibakterijsko delovanje. Ne nazadnje je tudi sodobnega ter elegantnega videza.

Izbira najboljše klime se kaže tudi v obliki, ki se zlahka lahko prilagodi vsakemu prostoru ter slogu. Poleg omenjenega pa je zaradi svojega tihega delovanja zelo primeren izdelek za nameščanje v spalnico. Njeno delovanje je namreč popolnoma nemoteče. Nočni način zmanjšuje LED osvetlitev, deaktivira zvočne efekte pritiskov ter zmanjšuje hrup zunanje enote.

Dodana vrednost najboljše klime

Dodana vrednost vrhunsko zasnovane naprave za hlajenje in ogrevanje prostorov je tudi dvojni usmerjevalnik zraka. Ta nudi optimalen razpih. Prav tako učinkovito nevtralizira viruse, alergene, bakterije in vse neprijetne vonjave. Za naše popolno udobje tovrstna naprava skrbi tudi s tedenskim časovnim ter daljinskim upravljalnikom. Z njim lahko na povsem preprost način prilagajamo delovanje našim željam pa tudi potrebam.

Vrhunske klime vsebujejo tudi funkcijo, ki omogoča shranjevanje načina delovanja. Prav tako vključujejo še sodoben način upravljanja. To omogoča najrazličnejše povezave, kjer imajo uporabniki lahko nadzor nad porabo klime s pomočjo pametnega telefona, računalnika ali tablice.

Finalistke med stenskimi klima napravami

Dejstvo je, da je klim več vrst in ena med njimi je tudi stenska. Med finalistkami se zagotovo pri kupcih znajde takšna, ki je poleg elegantnega, modernega in osupljivega videza tudi energetsko kar se da dovolj učinkovita. Strokovnjaki naj vam pokažejo oziroma razložijo vrednosti, ki kažejo na sezonske učinkovitosti, ki bi morale biti čim višje.

Najrazličnejše funkcije tovrstnih naprav pa nam seveda omogočajo še višje udobje bivanja. Naprava na primer vključuje vrsto senzorja, ki optimizira porabljeno energijo, ker hladi ali ogreva prostore, kjer zazna prisotnost oseb. Če pa nas ni doma, se naprava s pomočjo takšnega senzorja samodejno preklopi na varčevalni način. In ker senzor zmore zaznavati temperaturne spremembe telesa, zidov, tal, skratka prostorov na sploh, lahko ugotovi, ali je oseba aktivna, miruje ali spi.

Se splača klimo kupiti skupaj z montažo

Dejstvo je, da je učinkovitost delovanja klimatske naprave v veliki meri odvisna od primernega mesta namestitve ter seveda tudi od pravilne montaže. Po mnenju strokovnjakov je tovrstno napravo najbolje kupiti kar skupaj z montažo, ki jo opravijo pooblaščeni montažerji. V takšnem primeru se lahko prihrani tudi kar nekaj denarja.

In kaj vključuje osnovna montaža klime? Navadno je vključena preprosta nadometna montaža z nadometnimi kanali do pet metrov razdalje med notranjo ter zunanjo enoto in z enim prebojem do 40 centimetrov debelega zidu.

V večstanovanjski stavbi za nameščanje zunanje enote klime potrebujete soglasje

Vsaka klima naprava mora biti nameščena na primerno mesto ter seveda na povsem pravilen način. Le tako bo namreč delovala dovolj učinkovito. To pa velja tako za zunanje kot notranje enote naprave. Če na primer živite v večstanovanjski stavbi, za nameščanje zunanje enote na fasado bloka potrebujete 75 % soglasje etažnih lastnikov.

Tudi za objekte pod spomeniško zaščito velja prav poseben režim. Ta med drugim določa, da so na fasadi dopustni le posegi za namen prenove v prvotno stanje oziroma se potrebujejo za vzdrževanje objekta.

Kaj še vključuje montaža klimatske naprave

V montažo klime so poleg osnovnih del vključeni še montaža zunanje enote, en preboj zidu, izdelava do štiri metre dolge plinske cevne ter električne povezave, odvoz kondenza iz notranje in zunanje enote, montaža notranje enote, priklop na obstoječo električno napeljavo, dobava in montaža nosilne konzole, vakuumiranje. Ne nazadnje montaža klime vključuje še drobni ter montažni material.

Pri nameščanju klime je izjemnega pomena še to, da je okrog zunanje in notranje enote dovolj prostora za neovirano kroženje zraka. Sicer pa vam bodo takšno napravo najverjetneje v vaš dom ali kateri koli drug objekt pomagali namestiti pooblaščeni strokovnjaki. Vseeno pa je nekaj koristnih informacij o tej storitvi vseeno dobro poznati. Tudi pri montiranju klime bodite prisotni, saj vam bo tako še bolj jasno samo delovanje naprave.

Nakup kakovostne naprave za ohlajanje in ogrevanja prostorov zahteva torej še kakovostno in učinkovito montažo, ki jo je najbolje zaupati kar strokovnjakom. Ravno od slednjega je namreč v največji meri odvisno, kako učinkovito bo delovala.

Preberite si še naslednji članek: Najmodernejša sedežna garnitura za večja in manjša stanovanja

Nakup sedežne garniture je večja investicija o kateri je priporočljivo dobro preudariti vse dejavnike. Pred nakupom sedežne garniture je potrebno korenito razmisliti o tem, kako in koliko boste sedežno garnituro uporabljali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *