Dom in gradnja

Najmodernejša sedežna garnitura za večja in manjša stanovanja

Opremiti stanovanje zagotovo ni mačji kašelj. Takšna dejavnost ne zahteva samo precej znanja, temveč tudi časa. Če temu sami nismo kos, je še toliko bolj dobrodošla pomoč strokovnjaka, na primer notranjega oblikovalca. Še posebej pozorni pa moramo biti pri opremljanju prostorov, ki jih bomo najpogosteje uporabljali. Dnevna soba zagotovo predstavlja središče našega doma, zato jo moramo opremiti do potankosti.

V dnevni sobi ima praviloma posebno mesto sedežna garnitura. Neredko predstavlja središče druženja. V prazno dnevno se nam najbolj splača najprej postaviti takšen kos pohištva. Nato pa okoli njega ustrezno razporedimo še druge elemente.

Izbira sedežne glede na velikost prostora

Na sploh je veliko preprosteje opremljati večja stanovanja. Po drugi strani pa lahko z nekaterimi enostavnimi triki odlično opremimo tudi zelo majhna stanovanja. Še posebej pozorni moramo biti pri izbiri pohištva, ki je nekoliko večje.

Sedežna garnitura
V dnevni sobi ima praviloma posebno mesto sedežna garnitura.

V manjši dnevni prostor je morda bolje postaviti dvosed ali manjši kavč kot pa večjo garnituro. Velika sedežna bi prostor namreč dobesedno pojedla, vanj ne bi mogli postaviti še kakšen drug enako pomemben element. V prvi vrsti je torej pri izbiri pomembna velikost sedežne garniture.

Garniture iz usnja ali blaga

Sedežna garnitura mora biti torej v prvi vrsti primerno velika. Dimenzije lahko določite sami ali pa na dom povabite dobrega proizvajalca pohištva. Ta vam lahko naredi vrhunski kos pohištva po meri pa tudi po dostopni ceni.

Poleg velikosti je ključni element tudi material. Izjemno priljubljene so usnjene sedežne garniture. Enako dobro pa se lahko ob primernem vzdrževanju obnesejo sedežne iz blaga.

Velika sedežna garnitura
Sedežna garnitura mora biti torej v prvi vrsti primerno velika.

Oblika sedežne

Poleg ustrezne velikosti in materialov ima pri izbiri sedežne ključno vlogo tudi sama oblika. Na voljo so vam kosi najrazličnejših oblik. Kotne garniture se na primer dobro podajo skorajda v prav vsak dnevni prostor.

V zadnjih nekaj letih pa ima na trgu zagotovo posebno mesto sedežna garnitura z ležiščem. Ta vam ponuja odlično priložnost, da lahko podnevi na njej uživate ob gledanju televizije, ponoči pa na njej izjemno udobno počivate. Takšen kos opreme je zlasti dobrodošel za manjša stanovanja, kjer je lahko dnevna namenjena tudi nočnemu počitku. Vsekakor pa je tovrstno pohištvo povsem enako zaželeno tudi v večjih dnevnih prostorih.

Izbira dnevnega regala glede na stil sobe

Moderno zasnovani regali za dnevno sobo so lahko videti vrhunsko, obenem pa so tudi izjemno funkcionalni. A pri izbiri takšnega elementa za dnevno sobo morate upoštevati še številne druge dejavnike. Ne nazadnje je pomemben tudi stil celotnega prostora.

Dnevni regali iz masivnega lesa so odlična izbira za klasične prostore. Za modernejše zasnovano sobo pa se veliko bolje obnesejo na primer ožji regali v visokem sijaju ali celo kombinirani z modernimi materiali, kot je steklo.

Ključni dejavniki pri izbiri regala

Na trgu so na voljo regali za dnevno sobo v različnih barvah, dimenzijah in oblikah. Pri izbiri ima ključno vlogo vsekakor tudi sam material. Vse omenjene lastnosti pa je treba izbira zlasti glede na barvo sten, tal in drugega pohištva.

Pomembno je, da izberete kar se da ujemajoče tone v različnih barvnih odtenkih. Na takšen način boste prostor lepo poživili. Dobro pa je, če se čim bolj izogibate črnim ter rjavim odtenkom s sijajem. Na takšnem materialu namreč preveč izstopajo prah pa tudi prstni odtisi.

Regali za dnevno sobo
Na trgu so na voljo regali za dnevno sobo v različnih barvah, dimenzijah in oblikah.

Izbira asimetričnih dnevnih regalov

Asimetrični dnevni regali so še toliko bolj odlična izbira za vas, če ste ljubitelj modernejših struktur ter dizajnov. Osrednja omarica za televizor pa je lahko izbrana v povsem klasični obliki. Dobro se obnese srednje visoka, ker boste tako lahko veliko lažje gledali tv.

Pri izbiri stranskih omaric vam ni treba biti konvencionalni, saj popolna simetrija že dolgo časa ni več v modi. Na desni lahko na primer izberete visečo omarico, na levi pa naj bo samostoječa.

Pohištvo po meri se najbolje obnese

Ne glede na to, ali za svoj doma ali pa kateri koli drug objekt izbirate novo pohištvo, lahko rečemo, da se takšno po meri še najbolje obnese. Na trgu zelo pogosto ne najdemo ustreznega pohištva. Če nam je všeč na prvi pogled, pa ni nujno, da je prave velikosti ali da so materiali sploh ustrezni.

Pri nas vam je na voljo kar nekaj odličnih proizvajalcev pohištva. Ti vam po vaših željah, potrebah in zmožnostih naredijo vrhunsko pohištvo, in to po sila dostopnih cenah. Seznam najbolj uveljavljenih proizvajalcev vam je na voljo tudi na spletu.

Preberite si še naslednji članek: Kamnit kuhinjski pult

Kamniti kuhinjski pulti po meri, izdelani iz naravnega kamna so odporni na udarce, vodo in vročino.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *